Tomorrowland: "Geen concrete plannen voor nieuwe dubbeleditie in 2019"

De organisatie van het dancefestival Tomorrowland in Boom zegt geen concrete plannen te hebben voor een nieuwe dubbeleditie in 2019. Een gebruikersovereenkomst voor het domein maakt dat alvast expliciet mogelijk, maar de organisatie zegt dat ze afhangt van een aantal omstandigheden, waaronder goedkeuring van de gemeentes.
©Chris Stessens

Het Nieuwsblad bericht vandaag dat de organisatie al een aanvraag had ingediend voor een nieuwe dubbeleditie voor de eventuele vijftiende verjaardag van het festival in 2019. Het bericht kwam er na afloop van de eerste dubbeleditie voor de tiende verjaardag van het dancefestival.

Volgens de voorwaarden van een gebruiksovereenkomst die de Tomorrowlandorganisatie ID&T tot 2028 afsloot met de provincie Antwerpen - de eigenaar van het festivalterrein - kan een vijfjaarlijkse dubbeleditie: "Het evenement vindt jaarlijks plaats tijdens het laatste weekend van de maand juli en voor de lustrumjaren 2014, 2019 en 2024 zal het evenement twee weekends plaatsvinden", klinkt het vooreerst, meteen gevolgd door "Afwijkingen hierop dienen vooraf ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de deputatie van de provincie Antwerpen".

Woordvoerster Debby Wilmsen ontkent dat er concrete plannen zijn en wijst op dat laatste zinnetje uit de overeenkomst: "In het huurcontract hebben we de optie laten zetten voor het afhuren van het domein gedurende twee weekends om de vijf jaar. Maar het gaat om een optie en dat hangt af van onze plannen en vooral van de goedkeuring van de twee gemeentes (Rumst en Boom, red.) en er is geen aanvraag ingediend bij hen."

"Alsof wij nu al kunnen weten dat we over vijf jaar opnieuw 360.000 tickets zouden kunnen verkopen en of we überhaupt een vergunning krijgen voor de twee weekends", besluit Wilmsen.