13 scouts vervroegd naar huis want kampleiders waren dronken

13 welpjes - scouts tussen 8 en 12 jaar oud - uit Embourg (provincie Luik) hebben 4 dagen eerder dan gepland hun kamp moeten stopzetten. Hun leiders hadden namelijk te veel gedronken en waren niet meer in staat om alles veilig te laten verlopen, meldt de RTBF.

De scouts waren op kamp in Sankt Vith en hadden daar normaal gezien tot morgen moeten blijven, maar dat was dus buiten hun 5 leiders gerekend. "We hebben geoordeeld dat het onmogelijk was het kamp nog te laten doorgaan omdat de veiligheid en de kwaliteit van de animatie niet meer verzekerd waren", zegt Geoffroy Crepin van de Scouts.

De Scoutsfederatie wijst erop dat ze een engagement met hun leiders hebben afgesloten om alcoholmisbruik tegen te gaan, maar dat hebben de betrokken leiders uit Embourg kennelijk niet nageleefd.

Deze zomer zijn al 2 kampen afgelast omdat er sprake was van alcoholmisbruik. De leiders van het kamp in Sankt Vith zijn nu voor 30 dagen geschorst. Daarna zal beslist worden of ze definitief uit de jeugdbeweging worden gezet.