820 miljoen euro, en de Londense "Augurk" kan van u zijn

"The Gherkin", ofwel "de Augurk", de iconische wolkenkrabber in het centrum van Londen, staat te koop. Dat meldt de BBC.

De wolkenkrabber werd in april onder curatele gesteld, nadat het Duitse bedrijf IVG Immobiliën, dat deels eigenaar is van het gebouw, failliet was gegaan. De andere eigenaar, Evens Randall, kon geen akkoord bereiken om het aandeel van IVG over te nemen.

De Britse makelaars Savills en Deloitte Real Estate moeten de verkoop van het gebouw regelen. Ze rekenen op de interesse van vastgoedondernemers uit Hongkong, China en Singapore en Noord-Amerika. Na een onderzoek van mogelijke overnemers, kan het bieden beginnen eind september, of begin oktober, zo meldt Savills aan BBC.

Het gebouw heeft 40 verdiepingen en is 180 meter groot. Het ontwerp is van de hand van de Britse architect Norman Foster. "De Augurk" is sinds de opening in 2004 een bepalende factor van de skyline van de Londense City, het financiële hart van de Britse hoofdstad.