"James Bond op een Fries strand zou grandioos zijn"

De Nederlandse partij Friese Koers wil dat de provincie Friesland gaat investeren in de opnames van de nieuwe James Bond-film "The devil may care". De partij wil dat Friesland op die manier gepromoot wordt in de rest van de wereld. "Het mediatoerisme is een moderne manier om toeristen vanuit de hele wereld naar hier te halen", klinkt het.
AP2008

De Nederlandse partij Friese Koers ziet de opnames van de James Bond-film blijkbaar helemaal zitten. "Het zou grandioos en weergaloos zijn als in de nieuwe James Bond-film de stranden van Terschelling te zien zijn of een cruiseschip in de haven van Harlingen", stelt de partij.

"Iedereen herinnert zich nog de prachtige stranden op de Bahama’s in "Dr. No" met Ursala Andress als Bond-girl", gaat de partij voort. "De provincie kan een een jarenlange wereldwijde toeristische trekpleister worden als ze enkele miljoenen euro's investeert in de nieuwe Bond-film en de filmopnames naar hier haalt."

De opnames van de 24e James Bond-film zouden in oktober van start gaan. De film is gebaseerd op "The devil may care", het gelijknamige boek dat in 2008 werd geschreven door de Britse auteur Sebastian Faulks, in opdracht van de erfgenamen van Ian Fleming, de geestelijke vader van Bond. Het verhaal speelt zich af tijdens de Koude Oorlog. Maar het blijft de vraag of die oorlog ook op de Friese stranden zal woeden.