Afrikaanse topdokter overleden aan ebola

In Sierra Leone is dokter Sheik Humarr Khan overleden aan het ebolavirus. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid in Sierra Leone. Humarr Khan was een leidend figuur in de bestrijding van de ebola-epidemie.
A2014

Sheik Humarr Khan heeft meer dan 100 mensen behandeld die besmet waren geraakt met het dodelijke ebolavirus. In Sierra Leone wordt hij daarvoor als een held aanschouwd, maar zijn werk is uiteindelijk zijn dood geworden want ook hij raakte besmet.

Ebola is dodelijk en wordt doorgegeven via lichaamssappen zoals bloed en zweet. Behandelende artsen en verplegers zijn dan ook bijzonder kwetsbaar. Er bestaat bovendien geen specifieke behandeling of vaccin tegen de ziekte.

De epidemie van ebola in West-Afrika is de dodelijkste ooit. Er zijn al meer dan 660 mensen aan gestorven.