Bonus van 1,1 miljoen euro voor personeel De Lijn

Alle 8.220 personeelsleden van De Lijn krijgen een bonus van 140 euro, goed voor een totaalbedrag van meer dan 1,1 miljoen euro. De openbaarvervoermaatschappij had die eenmalige bonus beloofd indien het aantal ongevallen zou dalen. Dat schrijven enkele kranten.

De timing is ietwat ongelukkig nu De Lijn moet besparen. Zo wordt bijvoorbeeld het gratis openbaar vervoer voor 65-plussers geschrapt.

Maar "beloofd is beloofd", aldus vakbondssecretaris Rita Couck van ACOD. "Te veel arbeidsongevallen kosten bedrijven en de overheid een bom geld." De premie was volgens de vakbondsvrouw vorig jaar afgesproken indien het aantal arbeidsongevallen zou dalen, dus niet alleen de verkeersongevallen.

De Lijn bevestigt de uitbetaling. "Het proces daartoe is intussen ge­start. De komende dagen ontvan­gen onze personeelsleden het afge­sproken bedrag", aldus woordvoerster Astrid Hulhoven.