Drie minuten voor wereldvrede

Om 18 uur vanavond is op verschillende plaatsen in de wereld het nummer "Imagine" van John Lennon gespeeld. Het ging om een initiatief van Zandhovenaar Chris Vertruyen, die via Facebook opriep tot 3 minuten wereldvrede, als protest tegen de conflicten in de wereld.

Je kan hem een dromer noemen, maar Chris Vertruyen is niet de enige dromer. Inmiddels bereikte zijn Facebookpagina "3 minutes of world peace" al meer dan 200 000 mensen. "Tot in Egypte, Argentinië, Mexico, Noorwegen, echt wereldwijd", aldus een enthousiaste Chris Vertruyen. Meer dan 10.000 mensen zouden meegedaan hebben.

Vanwaar het idee voor deze actie? "Mijn tijdslijn op Facebook stond vol met berichten van mensen die hun ongenoegen uitten over de conflicten in de wereld. Laat ons nu de kracht gebruiken van Facebook om in protest te gaan."

Om 18 uur Belgische tijd was het dan zover. Dan was op verschillende plaatsen in de wereld het nummer "Imagine" van John Lennon te horen. De nummerkeuze lag voor de hand. "De tekst van het lied zegt eigenlijk alles", zei de initiatiefnemer op MNM.

Het nummer was ook te horen op MNM en op Radio 2, net na het nieuws van 18 uur. De initiatiefnemer volgde het evenement in de stationshal van het Antwerpse Centraal Station, waar een pianist zorgde voor de muzikale ondersteuning.