Eerste ruimtetwitteraar is astronaut af

Na bijna twee decennia in dienst van de NASA, heeft astronaut Mike Massimino de weg van een universitaire loopbaan ingeslagen. Dat heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau via Twitter laten weten. Massimino is de eerste astronaut die een tweet vanuit de ruimte heeft verstuurd, nu 5 jaar geleden.

Massimino werd geboren in 1962. In 1996 trad hij in dienst bij de NASA. Sindsdien maakte hij twee vluchten met een spaceshuttle. Twee keer gaf hij mee een opknapbeurt aan de ruimtetelescoop Hubble, met name in 2002 en 2009.

Hij vertoefde aldus meer dan 570 uur in de ruimte, met inbegrip van dertig uur in het absolute luchtledige werken, beter bekend als "in de ruimte wandelen".

Tijdens zijn tweede missie werd Massimino de eerste astronaut die een tweet vanuit de ruimte stuurde. "Vanuit een baan om de aarde: de lancering was prachtig! Ik voel me fantastisch, werk hard en geniet van magnifieke uitzichten. Het avontuur van mijn leven is begonnen", schreef hij op 13 mei 2009. Hij verkast nu naar de Columbia Universiteit in New York.