Festivalgangers Dranouter riskeren "GrAS-boete"

Festivalgangers die op het festival van Dranouter iets op de grond gooien, riskeren een "GrAS-boete" te krijgen. "Het gaat om ludieke opdrachten die op de boete zullen staan", klinkt het. Het festival zet ook Steven Vromman in als "ecopolutie-agent" om de boetes uit te delen.
BELGA/DIRKX

"Ook dit jaar roepen we al onze bezoekers op om samen met ons de milieu-impact van het festival zo klein mogelijk te houden", stelt het festival.  "Om onze bezoekers aan te moedigen om mee te stappen in dat verhaal of om bij te sturen waar het fout loopt, schrijven we dit jaar dan ook "GrAS-boetes" uit."

Dranouter heeft ook al nagedacht over wie die boetes zal uitdelen. "Gedurende de drie dagen van het festival is onze eco-adviseur Steven Vromman op stap als de "ecopolutie-agent"", klinkt het.

De boetes moeten niet enkel sensibiliseren zo moeten bovenal ludiek blijven. "Op de "GrAS-boete" staat een licht absurde opdracht waarmee het slechte gedrag wordt gecompenseerd. Eet het afval dat je op de grond gooide meteen op bijvoorbeeld."

Het festival van Dranouter vindt plaats op 1, 2 en 3 augustus.