Frontman Elbow gaat solo

Guy Garvey, de frontman van de Britse band Elbow, werkt aan zijn eerste muzikale soloproject. "Dat wordt ofwel fantastisch ofwel een regelrechte ramp, maar in beide gevallen gebeurt het met een lach", vertelt de zanger. "Ik gebruikt bovendien niet graag het woord "soloproject" want ik zal op mijn nieuwe plaat samenwerken met heel wat vrienden."
All Access

Vier maanden geleden kwam "The take off and landing of everything" uit, het zevende album van Elbow. Nu gaat Guy Garvey dus even alleen verder met een muzikaal soloproject en een nieuwe plaat.

"Ik hou van de democratie die Elbow is maar ik ben soms ook graag even de baas", vertelt Garvey. "Maar ik hou eigenlijk niet van het woord "soloproject" omdat ik op mijn nieuwe plaat zal samenwerken met heel wat vrienden."

"Het wordt ofwel fantastisch ofwel een regelrechte ramp, maar in beide gevallen gebeurt het met een lach", stelt de zanger. "Ik weet zelfs nog niet of ik zelf zal zingen of ik enkel de muziek en de teksten zal schrijven die anderen dan moeten zingen."

Eén van de namen die alvast opduikt is die van Jimi Goodwin van Doves. Goodwin en Garvey werken al enkele jaren samen. "Elbow schuif ik zeker niet opzij", zegt Garvey nog. "Ik ben namelijk al teksten aan het schrijven voor het ons nieuwe album."