Israël voert zware bombardementen uit in Gazastrook

Afgelopen nacht heeft Israël zware bombardementen uitgevoerd op de Gazastrook. Daarbij zijn tanks, oorlogsschepen, raketten en vliegtuigen ingezet. Verschillende bronnen hebben het over de zwaarste bombardementen van de afgelopen drie weken. De enige elektriciteitscentrale van het door Israël omsingelde gebied is stilgevallen.
AP2014

Ook het huis van Hamas-leider Ismail Haniyeh is geraakt. Volgens een zoon van Haniyeh zijn er geen slachtoffers gevallen bij de aanval op het huis van zijn vader. Er zijn wel 11 doden gevallen bij een bombardement van een vluchtelingenkamp. Hamas zegt dat zijn TV- en radiostation ook bestookt is.

Vanuit de Gazastrook zijn ook weer raketten richting Israël afgevuurd, maar die zouden geen schade hebben aangericht.

Het Franse persagentschap AFP¨meldt dat de enige elektriciteitscentrale in Gaza is stilgevallen na een Israëlisch bombardement. De centrale is goed voor 30 procent van het elektriciteitsverbruik in Gaza.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn landgenoten gisteravond gewaarschuwd dat ze zich moeten voorbereiden op een langdurig militair conflict in de Gazastrook. Hij wil doorgaan tot Israël alle tunnels van Hamas heeft vernietigd.

Volgens Palestijnse bronnen heeft het conflict in Gaza nu al 1.113 dodelijke slachtoffers gemaakt, van wie de overgrote meerderheid burgers. Aan Israëlische zijde zijn er 53 soldaten en 3 burgers gedood. Verschillende oproepen om over te gaan tot een staakt-het-vuren blijken in dovemansoren te vallen.

Meest gelezen