Lieven Scheire maakt overstap naar VRT

Televisiemaker Lieven Scheire verlaat productiehuis Woestijnvis en zender Vier en maakt de overstap naar de VRT. Scheire zal als "wetenschapsman" instaan voor populaire en verdiepende programma’s en rubrieken op de verschillende VRT-netten.

”Ik wil mij focussen op mijn rol als "science communicator" en mijn passie voor wetenschap en techniek delen met de wereld", vertelt Scheire. "De VRT heeft daarin een taak te vervullen. Het is dan ook logisch dat we elkaar daarin gevonden hebben."

"Ik ben zeer blij en dankbaar voor de voorbije tien jaar bij Woestijnvis, en ik hoop dat het geheel wederzijds is", zegt Scheire nog. "Maar ik ben toe aan die volgende stap.”

Lieven Scheire is onder meer bekend van zijn wetenschapsprogramma "Scheire en de schepping", de programma's "Basta" en "Willy's en Marjetten" en het collectief "Neveneffecten".

De televisiemaker is niet de eerste die Woestijnvis en Vier verlaat. Eerder namen ook al Bart De Pauw, Annemie Struyf, Tom Lenaerts en Bart Cannaerts afscheid.

Ondanks de overstap zou Scheire dit najaar toch nog te zien zijn op Vier. "Lieven blijft het vast jurylid bij 'De slimste mens ter wereld'. En mogelijk wordt hij ook panellid in het nieuwe programma van Sofie Lemaire dat later in het najaar op het scherm zal komen", zegt woordvoerder van Vier, Kristof Demasure.

Meest gelezen