Valse Scarlet-mails doen nog steeds de ronde

Opgelet als u een e-mail met het verzoek om te betalen krijgt van het telecombedrijf Scarlet, de mails zijn vals. In de e-mails die de laatste dagen de ronde doen, wordt gewaarschuwd voor nepmails, maar ze zijn dus zelf nep. Scarlet laat weten met de zaak bezig te zijn.

Twee weken geleden waarschuwde de politie al voor valse mails die uit naam van telecombedrijf Scarlet de ronde deden. De oplichters maken van die waarschuwing nu handig gebruik door zelf voor nepmails te waarschuwen (zie foto onderaan), maar vergis u niet: ook deze mails zijn vals.

In de mails wordt de ontvanger gevraagd om een achterstallig bedrag te betalen, aan de hand van een zogeheten voucher. In de mail staan ook enkele links om de betaling uit te voeren. De politie raadt iedereen af om op gelijk welke link te klikken. Scarlet laat weten op de hoogte te zijn van de valse mails en werkt aan de zaak.