Verdachte aanslag Joods Museum weigert te antwoorden tijdens verhoor

Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader van de aanslag in het Joods Museum in Brussel op 24 mei, is de hele namiddag ondervraagd door de federale politie. Nemmouche weigerde echter te antwoorden op de vragen, omdat hij vreest dat sommige speurders "systematisch lekken" naar de pers. Nemmouche is sinds vanmiddag in België nadat Frankrijk hem aan ons land had uitgeleverd.

Nemmouche werd zo'n 3,5 uur ondervraagd door de politie, maar zonder resultaat. "Sinds het begin van het onderzoek lekken het parket en sommige politieagenten systematisch naar de pers", verklaarde Sébastien Courtoy, een van de advocaten van de verdachte. "Onze cliënt heeft recht op een sereen onderzoek en mag verlangen dat zijn verklaringen de dag nadien niet in de media verschijnen." De verdachte voor de aanslag op het Joods Museum zou pas beginnen praten als de betrokken speurders van het onderzoek worden gehaald.

Na het verhoor werd Nemmouche overgebracht naar de gevangenis in Bergen. Hij zou nog niet door een onderzoeksrechter zijn ondervraagd. Die moet tegen morgenmiddag 13 uur beslissen of hij de verdachte aanhoudt of niet.

Mehdi Nemmouche werd enkele dagen na de schietpartij in het Joods Museum in Brussel opgepakt in Marseille. Bij de schietpartij kwamen vier mensen om het leven. Vorige week besliste het Franse gerecht dat Nemmouche mocht worden uitgeleverd aan ons land, nadat hij daar zelf eerder mee akkoord was gegaan.