Vlaamse films "Welp" en "Waste land" geselecteerd voor filmfestival Toronto

De Vlaamse films "Welp" van regisseur Jonas Govaerts en "Waste land" van Pieter Van Hees zijn geselecteerd voor het internationale filmfestival van Toronto in Canada. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).
"Welp"

“We zitten met "Welp" in de Midnight Madness selectie van het festival, zowat de grootste erkenning die je voor een genrefilm kan krijgen", reageert Govaerts op het nieuws. "Ook "Calvaire" en "C'est arrivé près de chez vous", twee absolute cultklassiekers, werden destijds voor Midnight Madness geselecteerd. Ik kan me geen betere start voor de internationale en Belgische carrière van de film voorstellen."

In "Welp" komen de jonge welp Sam en de rest van zijn scoutsgroep in een bos terecht dat bezaaid ligt met dodelijke vallen. Die zijn geplaatst door de Stroper, een lokale psychopaat.

De film werd geschreven door Govaerts en Roel Mondelaers en de hoofdrollen worden vertolkt door Stef Aerts, Evelien Bosmans en jonge nieuwkomer Maurice Luijten. Director of Photography is Nicolas Karakatsanis.

Ook de film "Waste land" van Pieter Van Hees is voor het filmfestival van Toronto geselecteerd. Na "Linkeroever" in 2008 en "Dirty mind" een jaar later, levert hij nu een psychologische thriller af. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Jérémie Renier (bekend van "La promesse", "L'enfant" en "Cloclo") en Natali Broods (die meespeelde in "Swooni" en "Met man en macht").

Het filmfestival van Toronto vindt plaats van 4 tot 14 september. De vertoning van "Welp" op het festival betekent meteen de wereldpremière voor de film. Op 29 oktober komt "Welp" bij ons in de zalen. Ook "Waste land" komt in het najaar in België uit.