150 mensen vast door aardverschuivingen in India

In het westen van India zitten zeker 150 mensen ingesloten door aardverschuivingen, ten gevolge van de zware moessonregen. Een 40-tal huizen zijn bedolven onder puin. Reddingswerkers zijn ter plekke, maar de bevrijding verloopt moeizaam. Er vielen zeker 10 doden.

Het gaat om het dorpje Malin in het district Pune, gelegen in de Indiase staat Maharashtra. "Het aantal huizen dat getroffen werd, ligt tussen de 42 en de 50", zo verklaarde een woordvoerder van het nationale rampbestrijdingsagentschap. Er wordt gevreesd dat zeker 150 bewoners zijn ingesloten. Er vielen zeker 10 doden.

Het dorp is moeilijk bereikbaar, wegen zijn er in slechte staat. De reddingswerkers proberen mensen vanonder de modder vandaan te halen, maar de reddingsoperatie ondervindt sterke hinder door de aanhoudende regen.

Tijdens het moessonseizoen komen aardverschuivingen vaak voor in de regio. Ook in de noordelijke staten Uttarakhand en Himachal Pradesh hebben de voorbije weken verschillende grote aardverschuivingen plaatsgevonden, waardoor nationale wegen geblokkeerd raakten. Het district Pune bevindt zich op zo'n 151 kilometer ten zuidwesten van de commerciële grootstad Mumbai.