"Lingo" verdwijnt na 25 jaar van het scherm

Het spelprogramma "Lingo" verdwijnt van het Nederlandse scherm als dagelijks televisieprogramma. Dat heeft omroep AVROTROS laten weten. "Lingo" loopt al sinds 1989 op de Nederlandse televisie, maar omdat de kijkcijfers te hard gezakt zijn, valt nu dus het doek.
© Leendert Jansen

Het legendarische spelprogramma, dat ook in ons land een schare fans heeft, werd in januari verplaatst van Nederland 1 naar Nederland 2. Het kreeg ook een nieuw uitzenduur. De verschuiving blijkt geen succes en daarom heeft AVROTROS nu besloten om er een punt achter te zetten. Eind september wordt de laatste aflevering uitgezonden.

"Lingo" werd voor het eerst uitgezonden op 5 januari 1989. Sinds 2005 is de presentatie in handen van Lucille Werner (zie foto). Zij is de vierde presentator in die 25 jaar. In 2006 werd al eens het idee geopperd om "Lingo" te schrappen. De omroep wilde verjongen en "Lingo" trekt vooral oudere kijkers. Door de commotie die volgde, werd uiteindelijk beslist om het spelprogramma te behouden.

Er zou wel nog nagedacht worden over een zomereditie van "Lingo" in 2015, maar dat is nog niet zeker. Mogelijk is het einde dus toch niet helemaal definitief.