"My bed" van Tracey Emin te zien in Tate

De nieuwe eigenaar van het kunstwerk "My bed" van de Britse kunstenares Tracey Emin heeft aangekondigd dat hij het werk zeker tien jaar lang zal uitlenen aan het Tate Museum in Londen.

Komende herfst zal Tate bekendmaken in welk museum "My bed" van Tracey Emin zal worden tentoongesteld. "My bed" stond in 1999 op de shortlist van de Turner Prize en werd eerder dit jaar verkocht voor 3,1 miljoen euro aan de Duitse verzamelaar Christian Duerckheim.

De 50-jarige Tracey Emin drukte eerder haar hoop uit dat haar baanbrekende installatie niet in een privé-collectie terecht zou komen. De nieuwe eigenaar is van plan om het werk zeker tien jaar of langer uit te lenen aan Tate.

De directeur van Tate is bijzonder blij met de overeenkomst. "We kijken er naar uit om het werk dat intussen een icoon is geworden, tentoon te stellen voor het grote publiek", zegt Nicholas Serota.