"Rendac haalt sneller kadavers op als het warm is"

Bij erg warm weer zal Rendac, het bedrijf dat kadavers ophaalt en verwerkt, sneller dode dieren inzamelen. Het algemeen boerensyndicaat en Rendac hebben daarover afspraken gemaakt. Aanleiding was het verlengde weekend van 21 juli toen er drie dagen lang geen kadavers werden opgehaald door het bedrijf.

"Rendac heeft een monopolie voor het ophalen en verwerken van kadavers" begint het algemeen boerensyndicaat. "Veehouders kunnen dus geen beroep doen op andere bedrijven voor de ophaling van dode dieren."

"Over het algemeen is de dienstververlening van Rendac vrij stipt. Maar vorige week liep het echter grondig mis", klinkt het. "Omwille van het verlengde weekend door de feestdag van 21 juli zijn er 3 dagen geen kadavers opgehaald en door de hitte was er bovendien meer sterfte onder de dieren", stellen de boeren.

Het algemeen boerensyndicaat en Rendac hebben nu afspraken gemaakt over de ophaling. Als het warmer is dan 25 graden zal het bedrijf enkel op zondagen geen kadavers ophalen. Op zaterdagen en feestdagen zal dat dus wel gebeuren.