"Spoel illegale dingen nu best door"

"Als u zaken bij zich heeft, die u niet zou mogen hebben, spoel ze dan nu maar door." Dat waren onlangs de woorden van een crewlid van een Australische vlucht. De steward wilde de passagiers, voornamelijk festivalgangers, waarschuwen voor een drugscontrole op de luchthaven. Dat meldt de Huffington Post.

Op de vlucht zaten vooral deelnemers van Splendour in the Grass, een Australisch muziek- en kunstfestival, dat afgelopen weekend plaatsvond. De steward ging er blijkbaar van uit dat de festivalgangers het "Grass" in de naam van het festival iets te letterlijk zouden nemen.

De crew was op de hoogte van een drugscontrole op de luchthaven en een van de crewleden sprak dus waarschuwende taal via de intercom: "Er is straks een controle op de luchthaven met snuffelhonden. Als je iets moet weggooien dat je niet mag bijhebben, stellen we voor om dat nu door te spoelen in het toilet."

Volgens getuigen op de vlucht namen verschillende passagiers de waarschuwing ter harte en snelden ze naar het toilet "met iets in hun handen". Anderen keken elkaar dan weer verdwaasd aan.

De luchtvaartmaatschappij bevestigt de gebeurtenissen. Ze voegt eraan toe dat een mededeling over een controle standaard is, maar dat de bewoordingen "slecht gekozen" waren. Op de Facebookpagina van de maatschappij wordt het initiatief - weinig verrassend - toegejuicht.

lees ook