"Veel schade, geen menselijke slachtoffers"

Ittre, in Waals-Brabant, likt zijn wonden na de wateroverlast van gisteren. Radiocollega Philip Heymans was ter plaatse. Het water is nu weggetrokken, maar de schade is nog duidelijk zichtbaar.

"Op een kwartier tijd stond het water hier bijna twee meter hoog, gisteravond", zegt radiojournalist Philip Heymans.

De auto's dreven er door de straten. "Het water is nu weggetrokken, maar je ziet nog heel duidelijk de schade", zegt Heymans. Die schade lijkt erg groot. "Dat is niet verwonderlijk, want gisteravond was het centrum eigenlijk in een kolkende rivier veranderd."

"Wat je hier nu nog ziet, dat zijn stukken weg die weggespoeld zijn, ingedeukte garagepoorten, auto's waarvan de achterkant gewoon weggeslagen is. Veel schade dus, gelukkig geen menselijke slachtoffers, maar veel inwoners van Ittre hebben wel de nacht bij familie of vrienden moeten doorbrengen."

Intussen is ook het overstromingsalarm op het kanaal Brussel-Charleroi opgeheven.