Buitenlandse Zaken zoekt oplossing voor Belgen in Libië

De federale overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken zoekt een oplossing voor een tiental Belgen die Libië willen verlaten. Frankrijk heeft al een vijftigtal Fransen en ook Britten uit Libië geëvacueerd. Dat gebeurde met de boot. De Belgen konden toen niet mee omdat er geen plaats meer was.
LIBYA2014

"We zijn momenteel een oplossing aan het zoeken voor de Belgen die het land willen verlaten", klinkt het bij de FOD Buitenlandse Zaken. De FOD raadde op 16 juli de landgenoten nog aan om het land te verlaten. Momenteel verblijven 66 Belgen in Libië.

Frankrijk heeft al een vijftigtal Fransen en ook Britten uit Libië geëvacueerd. De Franse ambassade in Tripoli is voorlopig gesloten. De Fransen die nog in Libië zijn, zullen ook zo snel mogelijk worden geëvacueerd, eveneens per boot.

De veiligheidssituatie in Libië is de laatste dagen fors verslechterd. Op verschillende plaatsen in het land zijn er gewelddadige confrontaties tussen rivaliserende milities. Verschillende Europese landen hebben hun landgenoten opgeroepen om Libië te verlaten.