Casa Blanca krijgt dan toch (kleinschalig) vervolg deze zomer

Er vindt dit jaar toch een Casa Blanca-festival plaats in Hemiksem, zij het in een aangepast, beperkter format. Dat berichtten ATV en Gazet van Antwerpen. Eerder werd de stopzetting aangekondigd van het festival dat vorig jaar 85.000 bezoekers trok, al werd een kleinere versie niet uitgesloten.

Donderdag 7 en vrijdag 8 augustus zal in Hemiksem Casa Blanca Classic plaatsvinden, een kleinere versie van het festival dat vorig jaar haar tiende editie kende.

De organisatie houdt het evenement dit jaar kleinschalig. Vorig jaar keken 85.000 muziekliefhebbers naar de vier podia. Nu richt de organisatie zich expliciet op bewoners van de Rupelstreek. Zij kunnen dit jaar twee dagen aan twee podia terecht. Niet meer in de abdij, maar op 300 meter ervandaan, in de zomerbar in de gemeente.

Onder meer 2 Fabiola, Tourist, Gunther D., Soul Shakers en The Mixfitz staan op het programma. De organisatie wenste vorig jaar te stoppen op een hoogtepunt, onder meer vanwege de grote financiële risico's en de tijdrovende voorbereiding. De optredens beginnen telkens vanaf 18 uur. De toegang blijft gratis. Er is plaats voor zo'n 1.500 bezoekers per avond.