Designfoutje onthult toiletbezoek hotelgasten

Het nieuwe 25Hours Hotel Bikini in Berlijn zweert bij een "sexy en ondeugend" design. Maar voor sommige gasten is die filosofie toch iets te ver doorgedrongen. Met name toiletbezoekers komen zo voor een onaangename verrassing te staan. Dat sprokkelde de Britse krant Metro.
imago/Olaf Wagner

Het moet gezegd, het nieuwe Berlijnse hotel mag gezien worden. Het gebouw ademt licht en ruimte en het biedt een uniek uitzicht op de Berlijnse Zoo. Jammer genoeg is er ook een "uniek uitzicht" op de toiletten van het restaurant Monkey Bar op de tiende verdieping.

Mensen die daar het toilet opzoeken, blijken zich te moeten neerplanten vlak naast een grote glazen wand. Daardoor kunnen mensen van op de straat meekijken. Sommige passanten nemen zelfs foto's van hotelgasten die even het "kleine kamertje" opzoeken.

Het hotel ontkent de fout niet, maar ziet er blijkbaar vooral de humor van in. Het management plaatste een bordje met het opschrift "Opgelet, niet alleen de apen kijken mee!". In de designfilosofie van de hotelketen is dan ook te lezen: "Ons design is sexy, ondeugend en nooit doodserieus... het biedt open ruimtes en de mogelijkheid om zich in alle rust terug te trekken." Dat laatste geldt dus duidelijk niet voor de restauranttoiletten.

lees ook