Europese Commissie trekt extra geld uit voor strijd tegen ebola

De Europese Commissie trekt twee miljoen euro extra uit in de strijd tegen ebola, nu de ziekte in alle hevigheid woedt in West-Afrika. De Europese bijdrage loopt daarmee op tot 3,9 miljoen.

"Het niveau van besmetting is extreem verontrustend en we moeten onze acties opvoeren voordat er nog veel meer levens verloren gaan", reageert Europees Commissaris voor Noodhulp Kristalina Georgieva. Ze brengt ook nadrukkelijk hulde aan de gezondheidswerkers die hun leven riskeren in het betrokken gebied, waar al verschillende artsen omgekomen zijn.

Het Europese geld moet de verspreiding van de ziekte helpen tegengaan, maar ook onmiddellijk gezondheidszorg mogelijk maken in de getroffen gemeenschappen. Het geld zal worden verdeeld via de Wereldgezondheidsorganisatie, Artsen Zonder Grenzen en het Internationale Rode Kruis.