Ex-journalisten News of the World in verdenking gesteld

Nog twee voormalige journalisten van News of the World zijn in verdenking gesteld wegens hun aandeel in de afluisterpraktijken van de Britse tabloid tussen 2003 en 2007. Dat heeft het openbaar ministerie in Londen laten weten.

Voormalig hoofdredacteur Andy Coulson, die ook nog perschef was van de Britse premier David Cameron, werd drie weken geleden nog veroordeeld tot achttien maanden gevangenis in de zaak waarin News of the World zich schuldig maakte aan het afluisteren van de voicemailberichten van honderden mensen, onder wie bekende Britten als prins William en Kate Middleton.

Jules Stenson, ook een ex-hoofdredacteur, en Neil Wallis, voormalig adjunct-hoofdredacteur, moeten zich op 21 augustus in Londen aanbieden voor de eerste zitting in hun proces. Volgens het parket zijn er voldoende bewijzen tegen hen.

Een andere hoofdrolspeelster in de zaak, Rebekah Brooks, die een beschermelinge was van mediamagnaat Rupert Murdoch, werd witgewassen van alle beschuldigingen aan haar adres. Nog vier andere oud-journalisten van News of the World kregen effectieve celstraffen of met uitstel.

Rupert Murdoch moest de krant in 2011 opdoeken nadat het afluisterschandaal aan het licht kwam.