Historische Eastbourne Pier getroffen door brand

Op de historische pier in de Zuid-Engelse badstad Eastbourne is vanmiddag brand uitgebroken. Het vuur ontstond in een houten wand van het lunapark op de historische pier. Van het gebouw zelf blijft alleen het stalen skelet over, maar de rest van de pier bleef gevrijwaard. Dankzij een snelle evacuatie vielen er geen gewonden.

In nauwelijks 20 minuten tijd stond het gebouw op de pier in lichterlaaie, melden getuigen. Er was ook een grote rookontwikkeling. Zo'n 80 brandweerlieden kwamen het vuur bestrijden. Wellicht ligt een kortsluiting aan de basis van de brand.

De Eastbourne Pier - in Victoriaanse stijl - werd gebouw in de jaren 1870 en is een belangrijke toeristische attractie. Er heerst dan ook opluchting in Eastbourne dat de pier niet helemaal verloren is gegaan. Enkel het voorgebouw is volledig vernield. Er is goede hoop dat de pier helemaal kan hersteld worden, klinkt het.

Het is niet de eerste pier in Groot-Brittannië die getroffen wordt door een brand. In 2003 ging het exemplaar van Brighton volledig in de vlammen verloren. Vier jaar geleden was de pier in Hastings hetzelfde lot beschoren.