Inflatie in België stijgt

De prijzen in België zijn in juli met 0,34 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. In juni bedroeg de inflatie maar 0,27 procent, het laagste cijfer sinds december 2009.

De producten met het grootste verhogend effect in vergelijking met vorige maand waren vliegtickets, groenten, motorbrandstoffen, hotelkamers, autoverzekeringen en elektriciteit. De producten met het grootste dalend effect waren aardgas, fruit en buitenlandse reizen.

De inflatie voor energieproducten (elektriciteit, aardgas, motorbrandstoffen en huisbrandolie) blijft negatief en daalt zelfs nog sterker, tot -9,33 procent in juli. Dat is het laagste niveau sinds november 2009. De inflatie zonder energieproducten klokte in juli af op 1,30 procent.

De inflatie voor voeding is voor het eerst sinds drie maanden licht positief en bedraagt 0,01 procent ten opzichte van -0,78 procent vorige maand en -0,55 in mei.