Inwoner Dubai is (over)gewicht in goud waard

De overheid in Dubai wil de problematiek van overgewicht in het land aanpakken. Vorig jaar was er al een actie waarbij duizenden volwassenen 1 gram goud kregen per verloren kilogram. Nieuw dit jaar is dat ook kinderen zich kunnen inschrijven.
2011 AP

Dubai is het op 5 na dikste land ter wereld (de VS staat op 1). De overheid wil dan ook iets aan de problematiek doen. Geld (en goud) heerst in Dubai, dus werpt het emiraat zijn goud in de strijd tegen overgewicht.

Vorig jaar schreven duizenden mensen zich al in om gewicht te verliezen en vooral om daarvoor beloond te worden met goud. Dit jaar kunnen ook families met kinderen tussen 2 en 14 jaar zich inschrijven. Experts in binnen- en buitenland waarschuwen alvast voor de risico's van diëten voor kinderen.

De Dubaiers laten het alvast niet aan hun hart komen. Op de eerste dag van de "wedstrijd" schreven al 9.200 mensen zich in, waarvan 15 procent families. De laatste weegsessie is op 15 september.

lees ook