L. Skywalker krijgt geen nieuw paspoort

Een Britse vrouw krijgt geen nieuw paspoort, omdat ze het aanvraagformulier ondertekende met: L. Skywalker. De vrouw liet haar naam veranderen in 2008 "voor de grap". Toch biedt Binnenlandse Zaken een achterpoortje. Zo weet de BBC.
AP2004

De beste ideeën ontstaan op café, zegt een volkswijsheid, maar voor Laura Matthews ging het vooral om een grap. In 2008, na een gesprek met vrienden, besluit ze om haar naam te laten veranderen in Laura Skywalker Matthews. Voor niet-ingewijden: Luke Skywalker is een belangrijk personage uit de Star Wars-saga.

Jarenlang ondertekent Matthews documenten met haar nieuwe naam, tot ze onlangs een nieuw paspoort wilde aanvragen. Binnenlandse Zaken liet weten geen namen toe te laten "die onderhevig zijn aan een copyright of handelsmerk".

De overheidsinstantie is wel vergevingsgezind. Matthews mag een nieuw formulier invullen. Ze mag niet ondertekenen met "L. Skywalker", maar haar naam zal wel vermeld worden op het officiële document. The Force is duidelijk strong with this one.

lees ook