Luchthaven Zaventem houdt bijen

Op de luchthaven van Zaventem is het traditioneel erg druk deze periode. Dit jaar zijn er echter enkele extra gasten aanwezig. Op de luchthaven worden voortaan namelijk bijen gehouden. Het gaat om een voorlopig project met twee bijenkorven die beheerd worden door een imker.
Copyright © Stephen Dalton / Minden Pictures

Het was Brussels Airport zelf die met het initiatief van de bijen op de proppen kwam. Een luchthaven zou namelijk de ideale plaats zijn voor bijen, omdat er geen pesticiden worden gebruikt.

"Er bevinden zich inderdaad twee bijenkorven op het luchthaventerrein, aan de kant van de verkeerstoren van Belgocontrol", zegt Nathalie Van Impe van Brussels Airport aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "De bijen hebben het momenteel erg moeilijk in onze contreien. Daarom willen we een bijdrage leven aan de biodiversiteit."

De bijen zouden tot 60 kilogram honing per jaar kunnen leveren.