Mike Tyson: "Jamie Foxx zal mij vertolken in biopic"

Jamie Foxx gaat de rol van Mike Tyson vertolken in een film over diens leven. Dat heeft de voormalige bokskampioen laten weten in een interview. De film zou de techniek uit "The curious case of Benjamin Button" gebruiken om Tyson op verschillende leeftijden weer te geven.
Jamie Foxx en Mike Tyson.

"Ik en Jamie Foxx zijn erover aan het praten en we gaan het doen", zegt de 48-jarige Tyson aan The Daily Mirror. "Binnen een jaar of 18 maanden gaan we het verhaal van Mike Tyson brengen en hij zal mijn rol vertolken."

Foxx had al laten weten dat hij geïnteresseerd was in de rol. "Ik had de kans om met Mike om te gaan toen hij aan de top stond. En ik heb hem van de top zien gaan tot waar hij nu is. Ik heb het er met hem over gehad om zijn verhaal te brengen. Ik denk dat dat een fantastisch verhaal zou worden", aldus de acteur in een Amerikaanse talkshow enkele maanden geleden.

Foxx speelde de rol van Tyson eerder ook in enkele comedysketches. Om de acteur te transformeren in de bokser zouden de CGI-technieken uit "The curious case of Benjamin Button" gebruikt worden. In die film uit 2008 verandert Brad Pitt langzaam van een oude man in een baby.

Foxx won in 2005 een Oscar voor zijn vertolking van de blinde muzikant Ray Charles in "Ray". Tyson werd op jonge leeftijd wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten, maar hij is het meest bekend van zijn vele aanvaringen met het gerecht. Zo werd hij veroordeeld voor verkrachting en werd hij in 2003 bankroet verklaard. Hij beet ook ooit een stuk uit het oor van zijn tegenstander.