Miljardenverlies voor Banco Espirito Santo

De Portugese bank Banco Espirito Santo (BES) heeft in de eerste helft van dit jaar een verlies geleden van ruim 3,5 miljard euro. Dat maakte de op één na grootste bank van Portugal bekend.
AP2014

Het verlies is vooral te wijten aan voorzieningen die de bank heeft getroffen om de problemen bij het moederbedrijf Espirito Santo International te kunnen opvangen. Die heeft bescherming aangevraagd tegen zijn schuldeisers omdat het niet aan alle financiële verplichtingen kan voldoen. Verder moest de bank afschrijvingen doen op leningen.

BES heeft eerder gezegd voldoende kapitaal te hebben om de problemen bij het moederbedrijf het hoofd kunnen bieden. Beleggers in Lissabon waren  vandaag al bezorgd over de cijfers van BES. Het aandeel sloot met een verlies van 10,6 procent.