Mobistar besteedt groot deel IT-activiteiten uit aan Indiaas bedrijf

Mobistar heeft de al maanden lopende onderhandelingen afgerond om een groot deel van de informatica-activiteiten uit te besteden. De telecomoperator gaat daarvoor in zee met Tech Mahindra uit India, meldt Le Soir. Volgens de directie vallen er geen naakte ontslagen: de 150 betrokken werknemers zullen waarschijnlijk in de herfst de overstap maken naar het Indiase bedrijf.

Mobistar wil onder meer de ontwikkeling en het testen van applicaties outsourcen. Het is niet de eerste keer dat bij het bedrijf een deel van het personeelsbestand verdwijnt via de uitbesteding van activiteiten. Zo vertrouwde de telecomoperator in 2006 het beheer van het mobiele netwerk aan Ericsson toe.

De directie van Mobistar bevestigt het akkoord met Tech Mahindra. Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront werd een collectieve overeenkomst onderhandeld, maar zijn er nog gesprekken over individuele gevallen.