Pilootaflevering WOI-hoorspel maandag op Radio 2

Op maandag 4 augustus 2014 is het precies 100 jaar geleden dat het Duitse leger ons land binnenviel. Die dag zendt Radio 2 de twintig minuten durende pilootaflevering uit van "Café Cuba", een luisterspel over vriendschap, liefde en kunst tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. De volledige reeks is vanaf 8 september dagelijks te beluisteren op Radio 2.

De eerste aflevering wordt uitgezonden op 4 augustus om 17 uur in het programma "Avondpost". De hele reeks van 46 afleveringen is vanaf 8 september dagelijks te horen op Radio 2. De laatste aflevering wordt uitgezonden op 11 november, Wapenstilstand.

"Café Cuba" vertelt het verhaal van Koenraad Verstockt en zijn familie. Koenraad is een jonge kunstenaar die soldaat wordt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Al in de eerste weken leert hij de vrolijke mondharmonica-speler Pierre De Graeve kennen.

De artistieke Koenraad wordt al snel aangesteld als observator en brengt met precisie de vijandelijke linies in beeld. Maar daarnaast probeert hij zich tijdens de bittere oorlogsjaren ook te verdiepen in zijn schilderkunst. Ondertussen zorgt Pierre met zijn mondharmonica voor een vleugje verlichting. De twee vrienden worden al snel elkaars steun en toeverlaat.

Onder anderen Stef Aerts, Bert Huysentruyt, Herbert Flack, Gène Bervoets, Matthias Sercu, Katelijne Verbeke, Ruth Bastiaensen en Jonas Vermeulen doe mee. Radio 2 werkt voor het hoorspel samen met Het Geluidshuis, dat een succesvolle reeks hoorspelen op CD heeft uitgebracht.