Productie "Big bang theory" loopt vertraging op door contractheisa

De hoofdrolspelers in de populaire sitcom "The big bang theory" hebben nog steeds geen nieuw contract. De productie van het achtste seizoen loopt daardoor vanaf vandaag vertraging op. De acteurs willen een loonsverhoging, maar de gesprekken daarover blijven aanslepen.
Een beeld uit "The big bang theory".

Vandaag zou normaal gezien het werk starten aan het achtste seizoen van "The big bang theory". Er was een "tafellezing" gepland, waarbij de acteurs samen het script voor de eerste aflevering zouden overlopen. Die is nu dus uitgesteld, hoelang is niet duidelijk.

De sitcom, die draait rond de belevenissen van een vriendengroep van intelligente maar sociaal onaangepaste geeks, is momenteel het meest bekeken televisieprogramma in de VS met een gemiddeld bereik van 23,1 miljoen kijkers per aflevering. Ook bij ons, waar de serie te zien is op 2BE, is de reeks heel populair.

De vijf hoofdrolspelers, Jim Parsons (Sheldon), Johnny Galecki (Leonard), Kaley Cuoco (Penny), Kunal Nayyar (Raj) en Simon Helberg (Howard), willen die populariteit verzilveren en vragen een loonsverhoging. Naar verluidt zouden Parsons, Galecki en Cuoco elk 1 miljoen dollar (zo'n 750.000 euro) per aflevering eisen. Dat zou van hen de best betaalde televisieacteurs maken.

De onderhandelingen met producent Warner Bros. Television over de nieuwe contracten slepen al een hele tijd aan. Blijkbaar liggen de eisen van de acteurs te hoog voor de studio. In 2012 was er een gelijkaardig conflict bij "Modern family", een andere razend populaire sitcom. Toen daar de productie effectief in het gedrang kwam, werd er snel een oplossing bereikt, waarbij een aantal acteurs een aanzienlijke opslag kregen.