Weer tientallen doden in Gaza na Israëlische bombardementen

In de Gazastrook zijn alweer tientallen doden gevallen door Israëlische bombardementen. Afgelopen nacht is ook weer een VN-schooltje getroffen waar vluchtelingen zich schuilhielden. Daar alleen al zijn 16 dodelijke slachtoffers gevallen.
AP2014

Volgens de lokale hulpdiensten kwamen acht leden van dezelfde familie om bij een Israëlische luchtaanval op de zuidelijke stad Khan Younis. Hamas herhaalde dinsdagavond dat er geen bestand kan komen zolang de Israëlische militaire campagne blijft duren. Omdat dinsdag de enige energiecentrale in de Gazastrook geraakt werd bij beschietingen, is er 's nachts geen elektriciteit of verlichting in de Gazastrook.

Daarnaast vernietigde de Israëlische luchtmacht drie moskeeën in Gaza-stad en in de vluchtelingenkampen van Shati en Rafah.

Volgens woordvoerder Ashraf al-Qudra van de hulpdiensten heeft de Israëlische operatie nu al 1.240 dodelijke slachtoffers gemaakt. Aan Israëlische zijde zijn er 56 doden: 53 militairen en 3 burgers.

Mohammed Deif, de leider van de al-Qassambrigades, zei gisteravond dat elk staakt-het-vuren niet kan zolang de Israëlische militaire campagne niet stopt en de blokkade van Gaza blijft duren. Het wapengekletter gaat onverminderd door, ondanks internationale oproepen tot een staakt-het-vuren. Israël zegt dat het alle tunnels wil vernietigen, waarlangs Hamas wapens zou smokkelen, Hamas blijft er dan weer bij dat Israël een eind moet maken aan de blokkade van de Gazastrook. De Palestijnse burgerbevolking in de Gazastrook zit in de tang en kan nergens heen.