"Waterleiding sprong door heel grote boodschap"

Liveverslaggeving, zeker als de berichtgeving snel de ether in moet, houdt altijd een risico in. Dat mocht ook nieuwszender ABC 7 uit Los Angeles, VS, aan den lijve ondervinden. Nadat een hoofdwaterleiding gesprongen was die een deel van de plaatselijke universiteit UCLA onder water zette, zocht de tv-zender naar een gepaste gesprekspartner om het voorval te duiden. Met een medewerker van de "Department of Public Works" dacht hij die gevonden te hebben.

Het was een zekere Louis Slungpue -uitgesproken als "slung-poo"- die de nieuwsankers aan het woord lieten, terwijl er beelden van studenten met hun voeten in het water getoond werden. Volgens de man zouden studenten een "cherry bomb", een ronde voetzoeker, in het toilet gegooid hebben en zou dat de problemen veroorzaakt hebben.

Om zijn verhaal enige geloofwaardigheid te geven, verwees hij vervolgens naar diverse seminaries die de organisatie regelmatig inricht, om jongeren te informeren over de gevaren van het droppen van explosieven in de riolering.

"Het onderzoek is nog bezig, maar wellicht is de oorzaak die voetzoeker, ofwel heeft iemand een wel erg grote boodschap gedaan", vervolledigde Slungpue zijn informatie. "Bent u daar voor 100 procent zeker van?", vroeg de vrouwelijke nieuwsanker dan.

De man werd vervolgens uit de ether gehaald ("It’s a prank call" was te horen op de achtergrond). Het interview werd professioneel afgesloten met "We zijn de verbinding kwijt".

Checken en dubbel-checken blijft dus de boodschap:

lees ook