Belg omgekomen bij gevechten in Syrië

In Syrië zijn bij gevechten tientallen jihadstrijders omgekomen. Eén van hen had de Belgische nationaliteit. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten.
AP2014
archieffoto

De Belg kwam om bij gevechten in de Syrische provincie Deir Ezzor, in het oosten van Syrië. Die provincie staat grotendeels onder controle van de islamistische terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De Belg zou volgens het Observatorium omgekomen zijn bij gevechten tussen IS en een soennitische stam.

Maar ook in het noorden van Syrië werd hevig gevochten. In Aïn al-Arab, nabij de grens met Turkije, hebben Syrische Koerden stellingen ingenomen van IS. Daarbij kwamen 49 strijders om het leven. Veertien leden van de Koerdische militie sneuvelden, toen ze de controle terugwonnen over enkele heuvels die tot dan toe onder door IS-gebied waren. Bij het offensief kwamen ook 35 IS-strijders om.