Dodelijk arbeidsongeval bij ruimtevaartbedrijf Sonaca

Bij het ruimtevaartbedrijf Sonaca in Gosselies is een arbeider om het leven gekomen. Dat heeft de politie van Charleroi bevestigd. Het slachtoffer, een 38-jarige man, werd verpletterd door de mal van een pers van 7 ton. De kans is groot dat een menselijke fout aan de basis van het ongeval lag, maar het onderzoek is nog niet afgerond.
BELGA/LEFOUR

De man was aan het werken met een pers die dient om de randen van vliegtuigvleugels te vervaardigen. De mal van de pers, die 7 ton weegt, wordt met een afstandsbediening bestuurd en kwam neer op de arbeider. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. De hulpdiensten konden niets meer doen voor het slachtoffer.

Het onderzoek naar de omstandigheden is nog aan de gang. De veiligheidsvoorschriften bij het bedrijf zouden wel nauwkeurig nageleefd zijn. De machine zal nog worden gecontroleerd op eventuele defecten, maar momenteel wordt uitgegaan van een menselijke fout.

Het gedeelte van de fabriek waar het drama zich afspeelde, zal nog tot na de controle afgesloten blijven. Voor de collega's van het slachtoffer werd psychologische hulp voorzien.