Drummer van Fats Domino is overleden

De jazzdrummer Idris Muhammad, die in 1956 mee de wereldhit "Blueberry Hill" inspeelde, is overleden. Muhammad, wiens echte naam Leo Morris was, stierf volgens het blad Times-Picayune op 74-jarige leeftijd in zijn geboortestad New Orleans. De doodsoorzaak is nog niet bekend.
AP2004

Idris Muhammad stamde uit de jazzscene, maar speelde tijdens zijn muzikale carrière onder meer ook soul, r&b, funk en disco.

De drummer, die meer dan dertig jaar lang getrouwd was met Dolores Brooks van de meidengroep The Crystals, werkte samen met verschillende jazz- en soullegendes zoals Roberta Flack, Grover Washington en Sam Cooke. Hij ging ook op tournee met Emerson, Lake & Palmer.

Muhammad zelf nam dertien platen op en speelde op albums van tientallen andere artiesten mee.