Expo over Rocco Granata officieel geopend in Genk

In Genk is "Rocc-O-rama" geopend, een tentoonstelling die in het teken staat van het leven van zanger Rocco Granata. Nadat zijn leven recent werd verfilmd in "Marina", kunnen bezoekers van de tentoonstelling nu ook op een creatieve en interactieve manier kennismaken met het succesverhaal van de Italiaans-Belgische zanger. Vrijdag is de expo open voor het publiek.

Op 1 augustus opent in de Genkse Vennestraat "Rocc-O-rama", een pop-upexpo over muzikaal icoon Rocco Granata. Locatie is de voormalige discobar waar Rocco zijn eerste 25 plaatjes verkocht.

Het levensverhaal van Rocco wordt er met tal van foto's, originele voorwerpen, displays en filmpjes in beeld gebracht. Uiteraard is ook de muziek van de zanger alomtegenwoordig.

"Bij wijze van eerbetoon wilden we deze zomer iets doen in de nostalgische plaatjeszaak waar Rocco Granata zijn eerste 25 plaatjes verkocht", zegt schepen van Toerisme Erik Gerits. "Geen gewone tentoonstelling, maar een originele en creatieve pop-upexpo waar bezoekers ook zelf een actieve rol hebben."

Jukebox

De stad Genk sprak Jo Klaps van de grafische studio Brussels Lof aan om de expo vorm te geven. Hij bedacht de verschillende expo-elementen, waaronder een oude jukebox, een creatieve tijdslijn van Rocco's leven en de decorstukken, waardoor bezoekers samen met een levensgrote Rocco op de foto kunnen. De zanger was trouwens zelf bij het denkproces rond de expo betrokken.

De expo loopt nog tot 14 september op donderdag, vrijdag en zondag, telkens van 13 tot 19 uur.