Fabiola niet naar herdenkingsmis Boudewijn

Koningin Fabiola (86) zal de herdenkingsplechtigheid voor koning Boudewijn vandaag niet bijwonen. "De koningin is snel vermoeid, waardoor het voor haar onmogelijk is om de misviering bij te wonen", is te horen in haar omgeving.

Vandaag is het exact 21 jaar geleden dat koning Boudewijn overleed, in zijn vakantiewoning in het Spaanse Motril. Om 11 uur werd hij herdacht, tijdens de jaarlijkse eucharistieviering in de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Laken, waar de vorst begraven is.

Voor het eerst zal koningin Fabiola die viering niet bijwonen. "De koningin heeft een zwakke gezondheid, en is snel vermoeid", zeggen intimi. Maar ze benadrukken dat de toestand van de hoogbejaarde koningin niet verslechterd is.

Koningin Fabiola werd een jaar geleden voor het laatst in het openbaar gezien, tijdens deze herdenkingsmis voor haar overleden echtgenoot.