Jessica Lange krijgt oeuvreprijs in Santa Barbara

De Amerikaanse actrice Jessica Lange wordt in de herfst bekroond met de oeuvreprijs van het Filmfestival van Santa Barbara. De Kirk Douglas Award zal mogelijk door de 97-jarige Douglas zelf uitgereikt worden op 16 november.

"Jessica Lange bezit drie kwaliteiten die essentieel zijn om het in de filmwereld te maken: talent, schoonheid en intelligentie", aldus Kirk Douglas.

De 65-jarige Lange won twee Oscars voor haar bijrol in "Tootsie" en haar hoofdrol in "Blue sky". Ze was ook te zien in "The postman always rings twice", "Cape fear", "Broken flowers" en de tv-serie "American horror story".

De Kirk Douglas Award wordt voor de negende keer uitgereikt op het Filmfestival van Santa Barbara. Jessica Lange is de eerste vrouw die de prijs in ontvangst zal nemen. De vorige winnaars waren onder anderen Kirk Douglas zelf, zijn zoon Michael Douglas, Harrison Ford, Robert De Niro en Forest Whitaker.