Laatste nummer dat Robin Gibb opnam, verschijnt in september

In september verschijnt een postuum album van de in 2012 overleden Robin Gibb, een van de drie broers die samen de Bee Gees vormden. Op dat album staat ook het laatste nummer waar Gibb net voor zijn dood aan werkte.

Het postume album heet "50 St. Catherine's drive" en is samengesteld door de echtgenote en de zoon van Robin Gibb. De naam van de plaat verwijst naar het geboorteadres van de zanger op het eiland Man.

Op het album, dat op 29 september uitkomt, staan vooral nummers die Gibb opnam tussen 2006 en 2008 en die nooit eerder uitgebracht zijn. Maar dus ook de laatste song waar de zanger aan werkte voor zijn dood, "Sydney". Zijn weduwe noemt het nummer spitsvondig en melancholisch.

De demoversie is opgenomen in zijn slaapkamer. De bedoeling was om er later aan verder te werken in de studio, maar door zijn verslechterende gezondheidstoestand lukte dat Gibb niet meer. Hij stierf in mei 2012 op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.