Lorde maakt nummer en kiest artiesten voor "Hunger games"-soundtrack

Lorde zal een nieuw nummer maken voor de soundtrack van "The hunger games: mockingjay part 1". De nog steeds maar 17-jarige Nieuw-Zeelandse mag ook de artiesten kiezen die samen met haar op de soundtrack zullen prijken.

 "De soundtrack bepalen voor een film waar zo fel naar uitgekeken wordt, is een uitdaging, maar ik heb de kans met beide handen gegrepen", zegt Lorde in een persmededeling. Ze belooft dat haar keuze de fans zal verrassen. De nieuwe song van Lorde zal uitgebracht worden als de eerste single van het album.

Lorde, die vorig jaar doorbrak met de megahit "Royals", leverde ook al een nummer voor de soundtrack van "Catching fire", de vorige "Hunger games"-film. Ze maakte een bewerking van "Everybody wants to rule the world", een nummer van Tears For Fears. De soundtrack van "Mockingjay part 1" komt dit najaar uit. De film gaat in november in première.