Magazijn volledig uitgebrand in Antwerpse haven

In de Antwerpse Haven is een opslagplaats volledig uitgebrand. De brandweer is massaal ter plaatse en heeft het vuur onder controle. De oorzaak van de brand is momenteel nog niet bekend.

De brand was erg hevig en de rookpluim was van ver te zien. Voor de omgeving was er nooit enig gevaar, zegt de brandweer, aangezien er geen gevaarlijke producten in het magazijn aanwezig waren. De schade bleef beperkt tot de opslagplaats zelf, waarvan de inhoud wellicht helemaal verloren is gegaan.

Omwille van de omvang van de brand werd de operationele fase van het rampenplan een tijdje afgekondigd. Ook de nabije Noorderlaan werd door de scheepvaartpolitie een tijdje afgesloten in noordelijke richting zodat extra bluswater uit de Schelde kon worden gepompt.

De brandweer had het vuur na enkele uren van grootschalige bluswerken onder controle, maar zal nog enkele uren ter plaatse moeten blijven om na te blussen bij de resterende kleine brandhaarden.