Maker van "The wire" stelt nieuwe tv-project voor

David Simon (foto), de bedenker van de populaire HBO-serie "The wire", heeft zijn nieuwe project voorgesteld. "Show me a hero" wordt een minireeks van 6 uur in totaal die zich afspeelt in het New Yorkse stadje Yonkers midden jaren 80. Dat schrijft The Guardian.
AP2010

De reeks is gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek van journaliste Lisa Belkin over de raciale spanningen in Yonkers. In 1985 moest het stadje na een rechterlijke beslissing woningen bouwen voor de arme zwarte bevolking in de rijkere blanke buurt. Dat leidde tot grote conflicten.

Oscar Isaac, die doorbrak met "Inside Llewyn Davis" van de broers Coen, zal de hoofdrol vertolken, de rol van burgemeester Nick Wasicsko. Ook actrice Catherine Keener ("Capote", "Being John Malkovich") is te zien in de nieuwe reeks.

"Show me a hero" komt wellicht in de loop van 2016 op de buis in de VS bij betaalzender HBO.