Neverland, de ranch van Michael Jackson, staat te koop

Neverland, de beroemde ranch in Californië waar Michael Jackson woonde, wordt verkocht. Dat melden het zakenblad Forbes en de financiële nieuwssite Bloomberg. Een prijs werd niet bekendgemaakt, maar experts schatten de waarde van de grond en het huis op 35 tot 50 miljoen dollar (37 miljoen euro).
2009 AP

Jackson kocht het landgoed van zo'n 11 vierkante kilometer in 1988 en noemde het naar het land waar Peter Pan woont. De popster bouwde de ranch uit tot een pretpark en een dierentuin. Onder andere Bubbles, de beroemde chimpansee van Jackson, was er thuis.

De huidige eigenaar, de investeringsvennootschap Colony Capital LLC, kocht Neverland eind 2007 voor ongeveer 17,5 miljoen euro. De voorbije jaren is de firma het landgoed blijven onderhouden. De ranch is dus nog steeds in goede staat en wordt wellicht nu op de markt aangeboden omdat de vastgoedmarkt in Californië weer aantrekt.

Jackson verloor zijn belangstelling voor Neverland nadat het vastgoed door de politie doorzocht was wegens beschuldigingen van kindermisbruik. Die klachten leidden in 2005 tot een proces waarbij de popster uiteindelijk werd vrijgesproken.

De popster leefde de laatste jaren vooral in Los Angeles, waar hij in 2009 ook stierf. Daarna waren er plannen om van Neverland een bedevaartsoord te maken, zoals Graceland voor Elvis Presley, maar daar kwam niets van terecht. Mogelijk blaast een nieuwe eigenaar die plannen nieuw leven in.

2009 AP
AP2009