New Yorkse brug krijgt netten voor zelfmoordpreventie

In New York zal de George Washington Bridge worden uitgerust met veiligheidsnetten ter preventie van zelfmoord. Het aantal zelfdodingen op de brug is dit jaar gestegen. De beslissing werd genomen nadat besloten werd om op de Golden Gate Bridge in de Amerikaanse staat Californië ook zelfmoordpreventienetten te hangen. Het project in New York moet klaar zijn in 2022.
AP Photo/David Goldman

De kosten voor de installatie van de netten op de brug over de Hudson wordt tussen 27 miljoen euro en 35 miljoen euro geraamd.

Om het aantal zelfdodingen op de brug te verminderen, besloot de stad om meer politiepatrouilles in te zetten, het aantal camera's te verhogen en een zelfmoordlijn op te richten. "Zo hebben we vorig 75 zelfdodingen kunnen voorkomen", klinkt het.

Desalniettemin blijft het aantal zelfdodingen op de brug toenemen. "In 2013 ging het om 16 doden en 37 zelfmoordpogingen, in de eerste helft van 2014 zijn er al 13 doden en 40 pogingen", zegt een woordvoerder van het stadsbestuur.

Daarom worden nu ook de netten geïnstalleerd. Dat gebeurt een maand nadat ook in de Amerikaanse staat Californië werd beslist om zelfmoordpreventienetten te installeren op de Golden Gate Bridge.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (1813 of www.zelfmoord1813.be).